2753071363 Επαρ.Οδ. Παλαιάς Επιδαύρου - Τραχείας, Κολιάκι, Αργολίδα info@katsouli.gr
hero image
 
 
 
 
Τυροκομείο Κατσούλη

 

Στην καρδιά της Αργολίδας, στο μικρό και γραφικό χωριό Κολιάκι Επιδαύρου, βρίσκεται το οικογενειακό Τυροκομείο Κατσούλη, το οποίο έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στους 50 καλύτερους προορισμούς τυροκομείων στην Ελλάδα. Από το 1989, η οικογένεια Κατσούλη παράγει υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση που ξεκίνησε ο Βασίλης Κατσούλης και πλέον συνεχίζουν τα παιδιά του, Θωμάς και Γαρυφαλλιά Κατσούλη.

Το Τυροκομείο Κατσούλη ξεκίνησε με την παραγωγή της παραδοσιακής Φέτας και σταδιακά επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων του συμπεριλαμβάνοντας Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Μυζήθρα, Ανθότυρο και το ξεχωριστό Μαστιχωτό. Το Μαστιχωτό είναι ένα τυρί μικρής παραγωγής που μοιάζει με το Χαλούμι όσον αφορά τη σύσταση και την υφή του. Παράγεται όπως όλα τα τυριά του τυροκομείου αποκλειστικά από τοπικό αιγοπρόβειο γάλα και διατίθεται σε επιλεγμένα εστιατόρια και delicatessen.

Ο Βασίλης Κατσούλης ίδρυσε το τυροκομείο με στόχο την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας Φέτας. Με την πάροδο του χρόνου και τη συμμετοχή των παιδιών του, Θωμά και Γαρυφαλλιάς, η επιχείρηση επεκτάθηκε και εξελίχθηκε. Οι δύο νέοι, αφού σπούδασαν στην Τυροκομική Σχολή στα Ιωάννινα, επέστρεψαν στο οικογενειακό τυροκομείο, συνεισφέροντας με τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
     
     
     
 

Η υψηλή ποιότητα και η εκλεκτή γεύση των προϊόντων του Τυροκομείου Κατσούλη έχουν κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών και έχουν συγκεντρώσει την προσοχή των δημοσιογραφικών μέσων. Η παραγωγή των τυριών γίνεται από τοπικό αιγοπρόβειο γάλα, με σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους και τη χρήση σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Η Γαρυφαλιά Κατσούλη δηλώνει: «Η ζωή μας είναι το τυροκομείο, με τις δυσκολίες του! Προσπαθούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις και γι’ αυτό κάναμε καινούργια εγκατάσταση. Υπάρχουν πράγματι κάποιες δουλειές που είναι βαριές, αλλά υπάρχει χώρος και για τις γυναίκες στην τυροκομία.»

Το τυροκομείο συνεργάζεται με τοπικούς μικρούς παραγωγούς, επεξεργαζόμενο περίπου 1.000-1.300 κιλά γάλακτος την ημέρα. Τα προϊόντα του τυροκομείου διατίθενται σε δύο σημεία στην Αθήνα, στο Κουκάκι και στην Κυψέλη, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των σημείων πώλησης.

 
     
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Με την αφοσίωση και το πάθος της οικογένειας Κατσούλη, το τυροκομείο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσφέρει μοναδικά τυροκομικά προϊόντα, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και την φήμη της Αργολίδας.

 
     
     
     2753071363