Κεφαλοτύρι
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας
Το κεφαλοτύρι, ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά τυριά, παράγεται με αφοσίωση και γνώση στο Τυροκομείο Κατσούλη, που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Κολιάκι Τραχείας της Αργολίδας. Από το 1989, η οικογένεια Κατσούλη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με την υψηλή ποιότητα και την αυθεντικότητα των τυροκομικών προϊόντων της.
Παραγωγική Διαδικασία
Το κεφαλοτύρι Κατσούλη παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκο τοπικό αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής ξεκινά με τη θέρμανση του γάλακτος και την προσθήκη φυσικής πυτιάς για την πήξη του. Αφού πήξει, το τυρόπηγμα κόβεται σε μικρά κομμάτια και θερμαίνεται, ώστε να αποβάλει τον ορό.
Το τυρόπηγμα στη συνέχεια τοποθετείται σε ειδικά καλούπια και πιέζεται για να αποκτήσει τη συμπαγή του υφή. Το κεφαλοτύρι ωριμάζει για τουλάχιστον έξι μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, ώστε να αναπτύξει την έντονη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμά του.
|