Τυρί Φέτα
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας
Η φέτα, το διάσημο ελληνικό τυρί με τη χαρακτηριστική αλμυρή και πικάντικη γεύση, παράγεται με μεράκι και αφοσίωση στο Τυροκομείο Κατσούλη, στο χωριό Κολιάκι Τραχείας της Αργολίδας. Το τυροκομείο, που ιδρύθηκε το 1989 από τον Βασίλη Κατσούλη, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς τυροκομείων στην Ελλάδα, χάρη στην υψηλή ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων του.
Παραγωγική Διαδικασία
Η φέτα Κατσούλη παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκο τοπικό αιγοπρόβειο γάλα, που συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί αυστηρά παραδοσιακές μεθόδους, σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογίες και πρότυπα υγιεινής, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Το γάλα πήζει με τη χρήση φυσικής πυτιάς και μετά από προσεκτική ωρίμανση, η φέτα αποκτά τη χαρακτηριστική της υφή και γεύση. Η περίοδος ωρίμανσης διαρκεί τουλάχιστον δύο μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας το τυρί αποκτά την πλούσια, πικάντικη γεύση του και την απαλή, κρεμώδη υφή που το κάνουν να ξεχωρίζει.
|