2753071363 Επαρ.Οδ. Παλαιάς Επιδαύρου - Τραχείας, Κολιάκι, Αργολίδα info@katsouli.gr
hero image
 
 
 
 
Γιδοτύρι
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας

 

Το γιδοτύρι, ένα εξαιρετικής κατηγορίας ελληνικό τυρί με πλούσια γεύση και θρεπτική αξία, παράγεται με μεράκι και αφοσίωση στο Τυροκομείο Κατσούλη, που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Κολιάκι της Αργολίδας. Από το 1989, η οικογένεια Κατσούλη συνεχίζει να προσφέρει τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, διατηρώντας ζωντανή την τυροκομική παράδοση της περιοχής.

Παραγωγική Διαδικασία
Το γιδοτύρι Κατσούλη παρασκευάζεται από φρέσκο τοπικό κατσικίσιο γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί αυστηρά παραδοσιακές μεθόδους, συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των τυροκόμων με σύγχρονες τεχνολογίες και πρότυπα υγιεινής.

Αρχικά, το γάλα θερμαίνεται και προστίθεται φυσική πυτιά για την πήξη του. Αφού πήξει, το τυρόπηγμα κόβεται σε μικρά κομμάτια και αφήνεται να στραγγίξει, αποβάλλοντας τον ορό. Το τυρί στη συνέχεια τοποθετείται σε ειδικά καλούπια και πιέζεται για να αποκτήσει τη συμπαγή του υφή. Η διαδικασία ωρίμανσης διαρκεί τουλάχιστον πέντε μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, ώστε να αναπτυχθεί η πλούσια γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα του γιδοτυριού.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
     
     
     
 

Γεύση και Χαρακτηριστικά

Το γιδοτύρι Κατσούλη ξεχωρίζει για την έντονη πικάντικη μετάγευση του, με νότες γάλακτος και βουτύρου. Έχει σφιχτή υφή, που λιώνει απαλά στο στόμα, ελαφρώς αλμυρή η οποία ισορροπεί με την γλυκύτητα του κατσικίσιου γάλακτος. Η προσεκτική διαδικασία παραγωγής και η χρήση φρέσκων, ποιοτικών πρώτων υλών εξασφαλίζουν την εξαιρετική γεύση και την υφή του τελικού προϊόντος.

Διάθεση και Χρήση
Το γιδοτύρι Κατσούλη διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα και delicatessen στην Αργολίδα και στην Αθήνα, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία στους λάτρεις του τυριού. Είναι ιδανικό για πολλές γαστρονομικές χρήσεις: απολαυστικό ως συνοδευτικό σε πλατό τυριών, εξαιρετικό για χρήση σε σαλάτες, σάντουιτς.

Με την προσήλωση στην ποιότητα και την παράδοση, η οικογένεια Κατσούλη συνεχίζει να παράγει γιδοτύρι που ξεχωρίζει για την γεύση και την ποιότητά του. Το γιδοτύρι Κατσούλη είναι ένα προϊόν που ενσωματώνει την πλούσια κληρονομιά της Αργολίδας και την αφοσίωση μιας οικογένειας στην τυροκομική τέχνη.

 
     
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Ανακαλύψτε τη μοναδική γεύση του γιδοτυριού Κατσούλη και απολαύστε ένα τυρί που παράγεται με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, φέρνοντας την αυθεντική γεύση της Αργολίδας στο τραπέζι σας.

 
     
     
     2753071363