Γιδοτύρι
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας
Το γιδοτύρι, ένα εξαιρετικής κατηγορίας ελληνικό τυρί με πλούσια γεύση και θρεπτική αξία, παράγεται με μεράκι και αφοσίωση στο Τυροκομείο Κατσούλη, που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Κολιάκι της Αργολίδας. Από το 1989, η οικογένεια Κατσούλη συνεχίζει να προσφέρει τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, διατηρώντας ζωντανή την τυροκομική παράδοση της περιοχής.
Παραγωγική Διαδικασία
Το γιδοτύρι Κατσούλη παρασκευάζεται από φρέσκο τοπικό κατσικίσιο γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί αυστηρά παραδοσιακές μεθόδους, συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των τυροκόμων με σύγχρονες τεχνολογίες και πρότυπα υγιεινής.
Αρχικά, το γάλα θερμαίνεται και προστίθεται φυσική πυτιά για την πήξη του. Αφού πήξει, το τυρόπηγμα κόβεται σε μικρά κομμάτια και αφήνεται να στραγγίξει, αποβάλλοντας τον ορό. Το τυρί στη συνέχεια τοποθετείται σε ειδικά καλούπια και πιέζεται για να αποκτήσει τη συμπαγή του υφή. Η διαδικασία ωρίμανσης διαρκεί τουλάχιστον πέντε μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, ώστε να αναπτυχθεί η πλούσια γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα του γιδοτυριού.
|