Μαστιχωτό
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας
Το μαστιχωτό, ένα τυρί μικρής παραγωγής με ιδιαίτερη σύσταση και υφή, παράγεται με αγάπη και αφοσίωση στο Τυροκομείο Κατσούλη, που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Κολιάκι Τραχείας της Αργολίδας. Το τυροκομείο, που ιδρύθηκε το 1989 από τον Βασίλη Κατσούλη, συνεχίζει να προσφέρει τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, διατηρώντας ζωντανή την τυροκομική παράδοση της περιοχής.
Παραγωγική Διαδικασία
Το μαστιχωτό Κατσούλη παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκο τοπικό αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί αυστηρά παραδοσιακές μεθόδους σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογίες και πρότυπα υγιεινής.
Αρχικά, το γάλα θερμαίνεται και προστίθεται φυσική πυτιά για την πήξη του. Αφού πήξει, το τυρόπηγμα κόβεται σε μικρά κομμάτια και θερμαίνεται ξανά, ώστε να αποβάλει τον ορό. Το τυρί στη συνέχεια αναθερμένεται, αποκτώντας τη χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή που το κάνει να ξεχωρίζει. Η όλη διαδικασία απαιτεί επιμέλεια και ακρίβεια, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος.
|