Μυζήθρα
Τυροκομείο Κατσούλη - Κολιάκι Αργολίδας
Η μυζήθρα, ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά τυριά, παράγεται με μεράκι και αφοσίωση στο Τυροκομείο Κατσούλη, το οποίο βρίσκεται στο ειδυλλιακό χωριό Κολιάκι Τραχείας της Αργολίδας. Από το 1989, η οικογένεια Κατσούλη διατηρεί την παράδοση και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την παραγωγή εξαιρετικών τυροκομικών προϊόντων, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Παραγωγική Διαδικασία
Η μυζήθρα Κατσούλη παρασκευάζεται από το φρέσκο τυρόγαλα που προκύπτει από την παραγωγή άλλων τυριών του τυροκομείου, όπως της φέτας και της γραβιέρας. Το τυρόγαλα θερμαίνεται προσεκτικά μέχρι να δημιουργηθούν οι μικρές νιφάδες του τυριού, οι οποίες στη συνέχεια συλλέγονται και στραγγίζονται. Μετά από αυτή τη διαδικασία, η μυζήθρα αποκτά τη χαρακτηριστική της υφή και γεύση.
Η μυζήθρα μπορεί να καταναλωθεί είτε φρέσκια, είτε μετά από περαιτέρω ξήρανση, που της δίνει πιο σκληρή υφή και πιο έντονη γεύση. Ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής πραγματοποιείται με προσοχή και σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.
|